Video


Festival Čokolade, Radovljica 2018

Radovljiški Festival čokolade je največja čokoladna prireditev v Sloveniji. Poteka vsako leto aprila tri dni.

Prvi festival je potekal 22. aprila 2012 v starem mestnem jedru Radovljice. Že takrat je bila želja organizatorja, Turizma Radovljica, da festival postane vsakoletna prireditev, ki privablja obiskovalce iz Slovenije in tujine.


Welcome to Slovenia

V sodelovanju z Ljudsko univerzo Radovljica, Pumo Radovljica in Čebelarskim razvojno izobraževalnim centrom Gorenjske je za osnovnošolske otroke iz Terling CofE Primary School (Essex, Anglija) nastal naslednji video.


VIA-ME - Metode dela z mladimi - zaključna konferenca - LUR Radovljica

Udeleženci konference so izkusili nove metode dela z mladimi, ki so se jih strokovni delavci LUR naučili na Madžarskem, Poljskem in Portugalskem.

Namen projekta je naučiti se novih metod dela z mladimi in jih prenesti v lokalno okolje na način, da jih lahko tudi drugi mladinski delavci in strokovnjaki uporabijo v praksi. Vsebine so se preko vseh dejavnosti tesno povezovale z vrednotami, ki so notranje vodilo za vse kar v življenju počnemo.

Projekt poteka v okviru akcije KA2 strateška partnerstva; Sodelovanje za inovacije in izmenjavo dobrih praks. Projekti KA2 omogočajo projektno sodelovanje z namenom dviga ravni kakovosti poučevanja, usposabljanja, učenja in mladinskega dela, modernizacije institucij in inovacije družbe.

Nosilka projekta Values in action: Method exchange je organizacija Fundacija Atalaya iz Poljske. Ostale partnerske organizacije so: Civil Centrum Kozhasznu Alapitvany iz Madžarske, University of Porto iz Potugalske in Ljudska univerza Radovljica.


Čarodej Toni

Čarodej Toni vedno navduši tako otroke kot njihove odrasle spremljevalce. Z leti je postal prepoznaven s svojim slogom zabavnega in ''namerno nerodnega'' čarodeja. Njegove predstave vsebujejo polno smešnih situacij, ob katerih otroci vedno uživajo in se jim tudi iz srca nasmejijo. S profesionalnim odnosom do naročnika, točnostjo, zanesljivostjo in vedno kvalitetnim ozvočenjem si je čarodej Toni pridobil zaupanje mnogih strank doma in v tujini.


Zasipške igre 2018

Zasipške igre - športno družabna prireditev v organizaciji Turističnega društva Zasip na nogometnem igrišču na Homu v Zasipu.

Tekmovalci imajo možnost tekmovati v petih disciplinah: odbojki, prstometu, strelih na gol, igrah brez meja in vleki vrvi. V sklopu Zasipških iger vsako leto poteka tudi nogometna tekma med Zasipškima ekipama NK Hom : Zasip Veterani. Že tradicionalna prireditev Zasipške igre vsako leto združi krajane vseh generacij, ki v športnem duhu skupaj preživijo zabaven dan na Homu.

ChrisTeaAn Logo Bel